Arkiv - Hvordan arkivere og mappestruktur (gammelt webgrensesnitt).

PS! Denne forklaringen gjelder det gamle webgrensesnittet til Jottacloud.

Dersom du benytter det nye webgrenesnittet så er arkivet erstattet av de mer generelle funksjonene kopier, flytt og opprett mappe.Tidligere arkiverte filer finner man nå under tabben "Arkiv" og du kan også arkivere nye data der ved å benytte funksjonene kopier, flytt og opprett mappe.

Du kan bytte mellom det nye og gamle grensesnittet her.

--

Arkivering i Jottacloud må gjøres på nettsiden www.jottacloud.com, og man kan bare arkivere data som allerede er lastet opp til Jottacloud via Synkmappen "Jottacloud" eller "Backup" i Jottacloudprogrammet.

NB! Dessverre er det ikke mulig å arkivere toppnivå mapper for øyeblikket, men du kan arkivere alle undermapper du har lastet opp. Dette betyr at om man vet at man skal arkivere mye data, kan de lønne seg å lage en ekstra toppnivå mappe. Lagre alle andre mapper inni denne mappen før du laster de opp, det gjør ting lettere senere. Du kan også benytte andre mappestrukturer som passer ditt behov, men husk at toppnivå mappen ikke bør inneholde filer, kun andre mapper. Undermappene du legger inn i toppnivåmappen, bør lagre filene dine.

Eks: Du lager en toppnivå mappe som heter "Bilder". I mappen "Bilder" kan du legge inn undermapper som "Bilder 2014", "Sommerferie 2013" eller hvilken som helst annen mappestruktur. Deretter legger du "Bilder" til i Synkmappe/Backup for opplasting, og kan arkivere senere på nettsiden.

Når du så skal arkivere, kan du selv spesifisere hvilke mapper og hvilken mappestruktur du vil ha i ditt arkiv.
Etter å ha startet arkiveringsprosessen, så vil du bli bedt om å bestemme hvilken mappe du vil arkivere de mappene/filene du har valgt ut i, ved å fylle inn ett mappenavn i tekstboksen. Skriver du "Bilder" så vil den mappen bli opprettet i arkivet, og de dataene du har huket av for vil bli lagret i denne mappen i arkivet. Skriver du inn "Bilder/Bilder2014" så blir disse to mappene opprettet og dataene vil bli lagret i undermappen "Bilder2014"

Du kan senere legge til flere filer/mapper i den samme mappen, ved å skrive inn det samme mappenavnet i dette steget i arkiveringen. Husk at disse navnene er "case-sensitive", så mappenavnene må være nøyaktig like.

Gå frem slik for å arkivere, steg for steg:

1. Logg inn på www.jottacloud.no
2. Trykk på 'Din iMac' eller 'Din PC' i menyen til venstre.
3. Trykk på mappen du vil arkivere
4. Hak av for de undermappene du ønsker å arkivere
5. Trykk på 'Arkiver valgte'
6. Vent litt så finner du disse mappene i Arkivet.