How to: Oppsett av Jottacloud, ta backup, synk og lagre dine data i skyen.

For å komme i gang med å bruke Jottacloud til å ta backup, synke og lagre dine data, så trenger du kun å fullføre tre enkle steg:

1. Registrer en Jottacloudkonto.

For å opprette en privatkonto, klikk her
For å opprette en bedriftskonto, klikk her

I utgangspunktet så vil man registrere seg for en gratis konto, men denne kan oppgraderes når som helst ved å logge på www.jottacloud.com, og gå til "Min konto" og "Abonnement". Du kan også benytte en av de mange "Oppgradér nå" lenkene som du finner spredd rundt på nettsiden og i Jottacloudprogrammet.

Registreringskjemaet for en privatkonto er meget enkelt å fylle inn(se under). Husk at e-postadresse og brukernavn må være unikt for hver konto.

Husk å lagre brukernavn og passord på ett sikkert sted, slik at du lett finner det igjen senere.

2. Last ned og installér Jottacloudprogrammet på dine enheter (enhet = datamaskin, nettbrett, smarttelefon e.l.)

For å sette opp Synk eller Backup på en av dine enheter, så må du laste ned og installére den versjonen av Jottacloudprogrammet som passer din enhet. Vi støtter per dags dato følgende operativsystemer: Windows, Mac OS, Android og iOS. Du finner installasjonsveivisere for hver enkelt OS her

Du finner alltid nyeste versjon av Jottacloudprogrammet her

Følg installasjonsveviseren steg for steg, les nøye gjennom hvert steg og om nødvendig utfør den handlingen du blir bedt om å utføre.

3. Velg mapper for Synk og/eller Backup

Nå skal du definere hvilke mapper du ønsker å laste opp til Jottacloud. Dette gjør du ved å legge til mappene til enten i arkfanen "Backup" i Jottacloudprogrammet, eller ved å legge til mappene i Synkmappen "Jottacloud".

Les mer om synkmappen her

Les mer om Backup her

Man kan ikke legge til  den samme mappen både i Synk og Backup, så du må velge enten Synk eller Backup for hver enkelt mappe. For å lære mer om forskjellen på Synk og backup kan du klikke her