Hva er forskjellen på backup og synkronisering?

Hva er backup?

Backup er en enveis sikkerhetskopiering av filene dine. Alle filer eller mapper som du legger til i Backup-fanen i Jottacloud, lastes opp og blir lagret som en sikkerhetskopi på serverne våre. Vi sørger også for at alle filer som endres på maskinen din, automatisk lastes opp. Nedlastning skjer derimot ikke automatisk, men må startes manuelt.

Hva er synkronisering?

I synkroniseringsmappen «Jottacloud» laster vi ikke bare opp filene dine og lager en kopi, men sørger for at filene som ligger i mappen automatisk lastes ned til alle enhetene (som støtter synkronisering) du har knyttet til tjenesten. Det vil si at denne mappen alltid være oppdatert og identisk uansett hvilken enhet du bruker. I tillegg kan du dele synkroniserte mapper med andre Jottacloud-brukere. Når noen blir medlem av en delt mappe, blir mappen opprettet på deres datamaskiner. Alle endringer som gjøres i mappen blir automatisk synkronisert til alle medlemmer av mappen.

Hvilken mappe bruker jeg til hva?

Som en hovedregel pleier vi å si at filene/mappene du trenger umiddelbar tilgang til på alle enhetene dine, eller mapper som skal deles, legges i synkroniseringsmappen. Data som du kun ønsker en sikkerhetskopi av, men som du ikke bruker i det daglige, legges til i Backup. Eksempler på dette kan være bilder, arkivdata, film etc. Du vil fortsatt ha tilgang til dataene overalt hvor du har tilgang på internett, men nedlasting må settes i gang manuelt.

Er det noe annet jeg bør huske på?

Du kan ikke legge mapper som allerede er i Backup, til i synkroniseringsmappen. Vil du ha mapper i begge system, kan du eventuelt lage kopier (med forskjellige navn). Vi anbefaler ikke å legge alt i synkroniseringsmappen, siden det lett kan føre til at du fyller opp harddiskene på de tilkoblede enhetene dine.

Var denne artikkelen nyttig?
41 av 51 syntes dette var nyttig

Har du flere spørsmål?

Send en forespørsel

Kommentarer