Guide til to-faktor-autentisering

Hva er to-faktor-autentisering?

To-faktor-autentisering er en innloggingsprosess i to trinn. I tillegg til brukernavn og passord, må du oppgi en kode som du mottar på SMS når du logger inn. Hensikten med dette er å legge på et ekstra ”lag” med sikkerhet, som gjør at et passord på avveie ikke er nok til at noen kan bryte seg inn på kontoen din.

Fordelen med to-faktor-autentisering er at kontoen din blir bedre beskyttet. Ulempen er at det blir litt mer tungvint for deg å logge inn, siden du må oppgi kode fra SMS i tillegg til brukernavn og passord. Du kan selv velge om du ønsker å skru på to-faktor-autentisering for kontoen din.

Hvordan aktiverer jeg to-faktor-autentisering?

For å aktivere to-faktor-autentisering for kontoen din hos Jottacloud, går du til  https://www.jottacloud.com/web/secure, logger inn, og trykker på ”skru på” i seksjonen som heter ”Sikre din konto med 2-faktor autentisering”.

Når du har gjort dette, vil du bli bedt om å oppi mobilnummeret ditt dersom du ikke har lagret det fra før. Vi vil så be deg om å verifisere mobilnummeret ditt, ved å sende deg en verifiseringskode på SMS som du må skrive inn. Når dette er gjort, er to-faktor-autentisering aktivert for kontoen din.

Hvordan fungerer det?

Etter at du har skrudd på to-faktor-autentisering, vil du ved hver innlogging i tjenesten bli spurt om en seks-sifret kode i tillegg til brukernavn og passord.

Koden vil du motta automatisk på SMS når du har skrevet inn brukernavn og passord.